Films en seriesFilms en series

maandag 26 september 2011

Bond 23 tóch naar Zuid-Afrika

Scènes voor de nieuwste Bond-film gaan tóch opgenomen worden in Zuid-Afrika en níet in India. Leken de afspraken voor een actiescène op een trein in India akkoord, nu blijkt toch dat het allemaal te lang heeft geduurd voordat alle benodigde vergunningen rond waren.

India Railways snapt niets van het plotselinge besluit van Eon Productions en geeft aan dat juist álles is gedaan om James Bond naar India te halen. Alles was rond. Zoals onder meer het afzetten van een complete spoorlijn voor zeven dagen en de toestemming om een motorstunt op een trein uit te voeren. Toch heeft het filmteam India donderdag laten weten om het niet te doen, meldt fansite MI6.

Tijdens de maandenlange onderhandelingen met India, heeft Zuid-Afrika altijd als back-up gediend. Autoriteiten in Zuid-Afrika hebben de deuren al die tijd opengehouden voor de Bond-productie. Alles lijkt daar te kunnen.

Mr. Wint en Mr. Kidd in 'Zuid-Afrika' in Diamonds Are Forever (1971)

Zuid-Afrika staat al decennia lang op de nominatie om als filmlocatie te dienen. Diamonds Are Forever (1971) speelt zich voor een klein gedeelte af in het land. Echter werden de opnames hiervan gemaakt in Amerika en Pinewood Studios. James Bond zelf is nooit in Zuid-Afrika gesignaleerd.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures