Films en seriesFilms en series

woensdag 11 januari 2012

Knutselwerk

Wat zit er eigenlijk in die box?

Nu we weer met beide benen op de grond staan na het blu-rayorgasme van gisteren, stromen vandaag de vragen binnen. Komen de films ook los verkrijgbaar? En hoe zien de covers er eigenlijk uit?


Over de eerste vraag kan ik kort zijn: geen idee, maar ik verwacht het wel. Waarschijnlijk niet gelijktijdig met de box, maar uiteindelijk zullen de films vast wel los in de schappen komen te liggen.

Dan het antwoord op die prangende tweede vraag: daar kunnen we voorlopig alleen nog naar gissen. Maar gezien de cover van die gouden box lijkt het erop dat het toch wel weer veel knip- en plakwerk wordt. De filmfabrikant heeft nog steeds niet begrepen dat wij graag die geliefde posters als omslag willen. Ik vrees het ergste...

Maar die gouden doos, daar is na een nachtje slapen ook het nodige op aan te merken. Laten we die nieuwe cover eens onder de loep nemen:


Dat Roger Moore hier plots het linker voetje optilt, dat is geen probleem. Het geheel is zelfs in zijn voordeel aangepast. In het origineel, de poster van For Your Eyes Only, heeft hij een klompvoet. Dan maar beter dit gelakte muiltje.


Wie hebben we hier in deze stijve houding? Niet meer dan het personage uit de From Russia with Love-game. Dit is dus gewoon een fotohoofd geplakt op een computerlijfje!


Daniel Craig is samengesteld uit twee verschillende posters van Quantum of Solace. Waarom er gekozen is voor dat rare grote geweer? Waarschijnlijk om de Bonds allemaal een iets ander wapen in handen te geven. Wel een relaxte houding.


Pierce Brosnan met een huppeltje ziet er goed uit in deze bijna exacte kopie uit Die Another Day.


Nee, dan George Lazenby. Dat dit de minst geliefde van het stel is, ligt er zo wel heel dik bovenop! Het 'origineel', de dvd-cover van een aantal jaren geleden met een ondefinieerbare kop, is al prutswerk. Het bovenstuk is van Dalton. Pistooltje vervangen en rechterarm en vlinderdas iets aangepast.

Maar de montage op de Blu-raybox slaat echt alles. Als die pose niet helemaal lekker uitkomt, dan spiegelen we hem toch gewoon? En dan die voeten, die zijn hetzelfde als die van Roger Moore, alleen iets dichter bij elkaar geplakt. Dit is echt schandalig.


Niet veel beter is de behandeling die Timothy Dalton heeft gekregen. Op de dvd-cover valt dat lamme handje aan die korte arm niet zo op, maar hier is de beperking duidelijk zichtbaar. En een jasje hoort dicht als je staat, maar die komt dus regelrecht uit een filmscène.

Is dat allemaal zo belangrijk dan? We krijgen Bond nu toch compleet op blu-ray? Natuurlijk. En het is nog maar afwachten wat er ín de verpakking zit. Maar we hebben het hier over vijftig jaar James Bond - het had zoveel mooier kunnen zijn...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures