Films en seriesFilms en series

zondag 3 maart 2013

'Adele zingt titelsong Bond 24'

Volgens boulevardblad The Sun is Adele benaderd om ook de volgende James Bond-titelsong te verzorgen. Bronnen binnen Eon Productions zouden gezegd hebben dat ze een 'succesvol vervolg' met Adele wel zien zitten.

Adele tijdens haar Oscar-optreden

Natuurlijk willen ze dat. Met het winnen van een Oscar voor de titelsong van Skyfall, kunnen ze de Britse zangeres natuurlijk niet negeren. Het is voor het eerst in vijftig jaar dat een Bond-song zo'n succes heeft geboekt. Eerder heeft ook Bond-acteur Daniel Craig gezegd dat hij Adele graag terug wil.

Het nieuws, dat verre van officieel is, komt niet als verrassing. Mocht het waar zijn, is het wel opmerkelijk dat het op deze termijn al naar buiten wordt gebracht. Bij Skyfall was de bekendmaking van Adele de allerlaatste troef. Hoewel haar naam al ruim een jaar in het geruchtencircuit circuleerde, werd de medewerking van Adele slechts een paar weken voor de première officieel bekendgemaakt.

This never happened to the other... feller


In de vijftigplusjarige geschiedenis van de Bond-films, is het nooit eerder voorgekomen dat een artiest voor twee films achter elkaar heeft getekend. Shirley Bassey is uiteraard met drie Bond-songs al ruim dertig jaar een veelgenoemde naam bij Triviant, maar haar songs liggen een aantal films van elkaar verwijderd. Alle andere artiesten, van Nancy Sinatra tot Paul McCartney en van Carly Simon tot Sheena Easton, hebben, hoe succesvol zij ook waren, slechts één bijdrage mogen leveren.

Adele te midden van iconen Barbra Streisand en Shirley Bassey tijdens de Oscars

Adele als de nieuwe Shirley Bassey. Beter zouden we het niet kunnen treffen. Het grote verschil is alleen dat Bassey in opdracht van de legendarische John Barry zong. Goldfinger (1964) schreef Barry samen met Anthony Newley en Leslie Briccuse, Diamonds Are Forever (1971) met Don Black en Moonraker (1979) met de vorig jaar overleden Hal David. Bassey werd enkel ingehuurd om de boel in te zingen.

Adele doet alles zelf met producer Paul Epworth. Het zal heel lastig worden om een krachtige song als Skyfall te evenaren. Maar zoals John Barry dat keer op keer kon, zal ook Adele dat wel kunnen. Daarin schuilt de echte kunstenaar.

Vooruit, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen:

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures