Films en seriesFilms en series

zaterdag 23 maart 2013

Trompettist Derek Watkins overleden

Trompettist Derek Watkins is gisteren overleden op 68-jarige leeftijd. Dat meldt componist David Arnold op Twitter. Watkins was als muzikant betrokken bij alle 23 officiƫle Bond-films. Er is geen enkele andere naam in de historie van de Bond-films te bedenken die actief aan alle films verbonden is geweest.


"Derek Watkins stond bekend als een van de beste trompettisten in de wereld", zegt Arnold op Twitter. "Hij werkte mee aan bijna al mijn scores en opnames. Hij wist noten aan te slaan waar anderen niet eens bij in de buurt wisten te komen. Zijn stoel in de trompetsectie zal nu voor altijd leeg blijven. Derek is een onvervangbaar musicus."

Trompetsolo van Derek Watkins voor For Your Eyes Only (1981):Watkins raakte als tiener betrokken bij de eerste Bond-film Dr. No (1962). Zijn schelle trompetklanken, ‘screamers’ genoemd, waren vooral hoorbaar in de opnames van Goldfinger (1964), waar hij aan meewerkte toen hij negentien jaar was.

Hieronder is Watkins nog te zien tijdens de opnames van de score van Skyfall:

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures