Films en seriesFilms en series

zaterdag 26 maart 2016

MGM wil meer ruimte tussen Bond-films

Bond 25 niet eerder dan 2018


Filmstudio MGM wil nieuwe Bond-films om de drie tot vier jaar gaan uitbrengen. Dat blijkt uit een conference call van MGM deze week, meldt The Spy Command.

Ondanks het succes van Spectre eind vorige jaar, lijkt MGM geen haast te hebben met een vervolg. Daarbij komt dat de deal met medefinancier Sony Pictures na vier films ten einde is gekomen. Om het serieus over een volgende film te gaan hebben, moet er eerst een nieuwe partner komen.


Uit de gelekte Sony-mails van eind 2014 blijkt dat Sony voor de laatste twee Bond-films een nogal wankele deal met MGM heeft gemaakt: MGM heeft aan Skyfall ruim drie keer zoveel verdiend als Sony. Aan Spectre heeft Sony nog minder overgehouden, omdat de laatste Bond-film stukken duurder was dan zijn voorganger. Welke studio is gek genoeg om daar ook in te trappen?Nadat filmstudio MGM in zwaar weer verkeerde en in 2010 een doorstart maakte, werd gezegd dat er iedere twee jaar een nieuwe Bond-film zou komen. MGM-baas Gary Barber zegt nu dat dit nooit het plan is geweest. De frequentie van de laatste jaren (Quantum of Solace in 2008, Skyfall in 2012 en Spectre in 2015) blijkt veel beter te bevallen.

Wat dat voor Bond 25 betekent is vrij simpel: eerder dan 2018 hoeven we die niet te verwachten. Over een mogelijke terugkeer van Daniel Craig hoeven we het voorlopig helemaal niet te hebben...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures