Films en seriesFilms en series

donderdag 20 oktober 2016

De stem van Goldfinger

Archiefmateriaal van onschatbare waarde. Fansite MI6 plaatste gisteren onderstaande video over de echte stem van Goldfinger:Dat de stem van Goldfinger niet die van acteur Gert Fröbe is, mag geen geheim heten. En na meer dan vijftig jaar is de naam van Michael Collins ook geen onbekende meer. Echter had ik hem nooit eerder op beeld gezien, laat staan hem horen praten op dezelfde karakteristieke manier waarop Goldfinger dat doet.

Collins geeft echter alle credits voor de rol van Goldfinger aan de formidabele Fröbe: 'His vocal pencil was blunt (...)'

Een korte zoektocht naar Michael Collins leert dat de stem van Goldfinger in 1979 in Canada overleed op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Tot zijn dood speelde hij in talloze tv-series.

Nog een kleine duit in het zakje van mijn kant, ik meen Collins namelijk ook te horen in Thunderball (1965). Ga maar eens naar 2:16 op het moment dat Sir John aan het woord komt:En als we dan toch bezig zijn, nog een opvallende observatie in Thunderball, deze figurant in Shrublands lijkt Goldfingers gele outfit aan te trekken. Of niet?


1 opmerking:

Unknown zei

Goed gevonden, Jasper! Leuk om een gezicht bij de stem te zien.


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures