Films en seriesFilms en series

dinsdag 4 oktober 2016

Tweede Bond-boek voor Horowitz

Na Trigger Mortis gaat Anthony Horowitz een tweede James Bond-roman schrijven. Dat meldt Ian Fleming Publications vandaag. Het boek zal, net als zijn voorganger, ongebruikt materiaal van Ian Fleming bevatten en zich in het verleden afspelen.


Horowitz is daarmee de eerste schrijver sinds Raymond Benson die een vervolgboek over de Britse spion schrijft. Benson schreef tussen 1997 en 2002 negen Bond-romans inclusief drie novelisaties. Zijn voorganger John Gardner schreef er zestien, waarvan twee afgeleid van een filmscript.

De trend om eens in de zoveel jaar een nieuwe schrijver aan te stellen om eenmalig een James Bond-boek te schrijven, ontstond in 2008, het honderdste geboortejaar van Ian Fleming. Sebastian Faulks beet het spits af met Devil May Care, daarna was het de beurt aan Jeffery Deaver met Carte Blanche (2011), gevolgd door William Boyd met Solo (2013) en de eerste van Horowitz, Trigger Mortis, in 2015.

In tegenstelling tot alle voorgaande James Bond-boeken, is Trigger Mortis niet in een Nederlandse vertaling verschenen.

Het nieuwe James Bond-boek moet verschijnen in het voorjaar van 2018.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures