Films en seriesFilms en series

vrijdag 11 mei 2018

Ben Whishaw verwacht terugkeer als Q

Q-acteur Ben Whishaw verwacht voor een derde maal terug te keren in een James Bond-film, dat zegt hij vandaag in Metro. De 37-jarige Brit is dolblij met Danny Boyle als mogelijk regisseur van Bond 25, maar, zo zegt hij, hierover weet hij net zoveel als wij.


Geen classified information van de quartermaster van MI6 dus. Het is niet aan Whishaw om de definitieve deelname van Boyle kenbaar te maken. Ook de Q-acteur leest de bladen, en dat is blijkbaar voorlopig de enige houvast die hij heeft, want honderd procent zeker over de opnamen van Bond 25 is hij zelf ook niet.

Whishaws deelname aan Bond 25 is geen verrassing. Het personage Q is op enkele uitzonderingen na altijd van de partij geweest. Datzelfde geldt voor M en Moneypenny. Meer nog dan aan hun James Bond-acteurs, is Eon Productions trouw gebleven aan de spelers die deze bijrollen vervulden. Daarmee is de terugkeer van Ralph Fiennes als M en Naomie Harris als Moneypenny bijna net zo zeker. Zelfs als zij inmiddels getekend hebben voor andere producties, valt er altijd wel een gaatje te vinden om die paar scènes op te nemen. Rory Kinnear als Tanner kunnen we inmiddels ook aan het vaste lijstje toevoegen.

Ben Whishaw, Naomie Harris, Daniel Craig en Ralph Fiennes

Alles goed en aardig, maar voordat alle lichten felgroen kleuren, moet eerst meer duidelijk worden over een DISTRIBUTEUR. Want nogmaals: zonder distributeur geen Bond-film. Die beslissing ligt bij MGM, de mede-eigenaar van James Bond. En met MGM lijkt het voor de zoveelste keer niet bepaald goed te gaan.

Ik heb een onhaalbaar voorstel: wat als we eenmalig de The Poppy Is Also a Flower-tactiek toepassen? Even resumé. Deze filmtitel uit 1966, naar een idee van Ian Fleming en onder regie van Terence Young, werd speciaal gemaakt voor de Verenigde Naties. De internationale sterrencast die hieraan meewerkte (Stephen Boyd, Yul Brynner, Angie Dickinson, Hugh Griffith, Jack Hawkins, Rita Hayworth, Trevor Howard, Marcello Mastroianni, Anthony Quayle, Harold Sakata, Omar Sharif, Eli Wallach om zomaar wat namen te noemen), kreeg symbolisch 1 dollar uitbetaald.

Niet dat daarmee meteen de distributeurskwestie is getackeld, maar dan kunnen de jongens eind van het jaar wel gewoon aan de slag. Geef ze een camera, een verfilmbaar script en laat ze een potje lol maken. Hoeft Daniel Craig ook niet meer te dreigen zijn polsen door te snijden, want voor 1 dollar kun je niet verwachten dat er verdere verplichtingen aan vast zitten. Win win. En wij hebben onze Bond-film.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures