Films en seriesFilms en series

maandag 14 mei 2018

'Vic Armstrong terug voor Bond 25'

Oude rot in het vak Vic Armstrong (71) keert terug voor Bond 25, aldus Omega Underground. De Britse stuntman, stuntco├Ârdinator en second unit director werkte tot Die Another Day (2002) mee aan diverse Bond-films.

Voor de laatste drie Bonds van Pierce Brosnan, werd Armstrong gepromoveerd tot second unit director. Vooralsnog vermeldt Omega Underground enkel Armstrongs rol als stuntco├Ârdinator voor de nieuwste Bond-film. Mocht het inderdaad waar zijn, dan vervangt hij daarmee Gary Powell, die deze taak vervulde voor alle vier de Craig-films.

Eerder werkte Armstrong als stuntman mee aan de Bond-films Never Say Never Again (1983), Live and Let Die (1973), On Her Majesty's Secret Service (1969) en You Only Live Twice (1967). Hij is getrouwd met stuntvrouw Wendy Leech, de dochter van Bond-veteraan George Leech.

Links Armstrong, rechts Ford
Het bekendst zal Vic Armstrong zijn als stuntdubbel van Harrison Ford in onder meer de eerste drie Indiana Jones-films. Zet ze een hoed op en Ford en Armstrong zijn nauwelijks uit elkaar te houden. In 1988 voerde Armstrong in Nederland stunts uit voor Amsterdamned van Dick Maas.

Inmiddels heeft Vic Armstrong als regisseur ook enkele films op zijn naam staan. Left Behind (2014) met Nicolas Cage in de hoofdrol staat toevallig sinds vorige week op Netflix. Ten tijde van de Brosnan-films werd Armstrong genoemd als mogelijk regisseur van een 007-film.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures