Films en seriesFilms en series

woensdag 8 augustus 2018

Bob Dix (83) uit Live and Let Die overleden

De Amerikaanse acteur Bob Dix is maandag op 83-jarige leeftijd overleden meldt fansite From Sweden with Love. Dix speelde in de pre-titles van Live and Let Die (1973) de rol van agent Hamilton.


De rol van Dix in de achtste Bond-film is marginaal maar memorabel. Vlak nadat wij ooggetuige zijn van de moord op agent Dawes op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, verplaatst het verhaal zich naar New Orleans, waar agent Hamilton het Fillet of Soul-restaurant van Mr. Big in de gaten houdt.Op het moment dat een vermaarde jazz funeral nadert, spreekt Dix zijn enige tekst uit tegen de man die naast hem is komen staan:

„Who's funeral is it?”
„Yours...”

Voor hij kan reageren, heeft Hamilton een mes tussen zijn ribben en zakt ineen. De doodskist schuift over het lichaam heen en de agent verdwijnt door de open bodem.

Feest!


Bob Dix was de zoon van Richard Dix (1893 — 1947), in zijn tijd een bekend acteur in voornamelijk stomme films. Bob Dix, wiens eigenlijk naam Robert Warren Brimmer was, heeft zelf een zeer bescheiden acteercarrière opgebouwd. In de jaren 50, toen hij onder contract stond bij MGM, raakte hij bevriend met Roger Moore, aan wie hij zijn rolletje in de Bond-film te danken heeft.IMDb vermeldt dat Dix na zijn optreden in Live and Let Die, heel toevallig dit jaar, nog slechts in één filmproductie te zien is geweest.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures