Films en seriesFilms en series

donderdag 23 augustus 2018

‘Casting kostte Boyle de kop’

Het vertrek van Danny Boyle heeft alles te maken met de casting van de schurkenrol voor Bond 25. Dat schrijft The Telegraph op basis van een anonieme bron. Voor deze rol wordt een Rus gezocht, of iemand die voor een Rus kan doorgaan. Boyle wilde hiervoor de Poolse acteur Tomasz Kot hebben. Daniel Craig wilde dat volgens de Britse krant per se niet. Exit Boyle.

Tomasz Kot

The Telegraph meent dat de keuze voor Kot een ‘ongebruikelijke’ is voor een James Bond-film. Dat vond ook Daniel Craig en aangezien hij een veto schijnt te hebben over de casting van zijn Bond-films, is gelijk Boyle maar aan de kant gezet.

Hoezo ‘ongebruikelijk’? Wordt Kot te licht bevonden na zwaargewichten Bardem en Waltz uit de vorige twee producties? Het klinkt tamelijk vergezocht dat de twee Danny’s hier als filmprofessionals niet op een andere manier zijn uitgekomen.

Volgens de anonieme bron is Craigs veto de reden waarom hij expliciet wordt genoemd naast de producenten in het korte communiqué van dinsdag. Alsof Broccoli en Wilson de schuld bij hun hoofdrolspeler parkeren. Voor het gemak wordt vergeten dat Daniel Craig bij Spectre (2015) tevens als co-producent optrad. Een functie die hij bij Bond 25 ongetwijfeld opnieuw zal vervullen.

Met de Russen terug als vijand zou de nieuwe Bond-film het Koude Oorlog-thema nieuw leven in willen blazen. Een thema waarop de Bond-films van oudsher teren.

Zonder Boyle wordt nu gevreesd voor een vertraging van minimaal een jaar voor de productie van Bond 25. Voer voor speculatie of Daniel Craig (50) tegen die tijd nog wel trek heeft in een laatste Bond-film. Een logische optelsom, maar zo somber hoeft de vlag er nog niet bij te hangen. En zonder verdere officiële mededeling kan het echt nog alle kanten op.

Maar Tomasz Kot zullen we naar alle waarschijnlijkheid voorlopig niet in een Bond-film aantreffen...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures