Films en seriesFilms en series

vrijdag 26 april 2019

Daniel Craig: ‘I’ve done enough’

Bond-girls heten Nomi en Paloma


De nog altijd titelloze 25e James Bond-film wordt Daniel Craigs laatste in de rol van de bekendste geheim agent ter wereld. Dat bevestigde de 51-jarige acteur gisteren onder meer tegenover Entertainment Tonight: ‘I’ve done enough’.Gisteren was de beloofde grote dag, The Reveal. Echter bleef de grote bekendmaking, die van de titel, achterwege, waardoor het hele gebeuren iets halfbakken kreeg. De prachtig uitgekozen achtergrond ten spijt.

Wat er wel werd onthuld, was een groot aantal acteurs in de film: de Bond-girls, de boef, Bonds vriendenclub en een aantal nog onbeduidende rollen (van acteurs die op hun publiciteitsfoto stuurs genoeg kijken om voor schurken door te gaan). De aangenaamste verrassing is de terugkeer van Jeffrey Wright als Felix Leiter na een afwezigheid van meer dan tien jaar. Het is voor de eerste keer in de historie van de Bond-films dat een acteur de rol van Felix driemaal speelt.

Daily Mails Baz Bamigboye onthult vandaag dat de rollen van Bond-girls Lashana Lynch en Ana de Armas respectievelijk de namen Nomi en Paloma dragen. De eerste zal een sleutelrol in het verhaal vertolken, de tweede vergezelt Bond in Jamaica, Noorwegen, Italië en Londen — zo'n beetje gedurende de hele film dus. Dat er meer opnamen in Noorwegen plaatsvinden dan die in maart, lijkt hiermee bevestigd.

Daniel Craig te midden van zijn Bond-girls: Léa Seydoux, Ana de Armas, Naomie Harris en Lashana Lynch

Verder weer veel geneuzel over Craigs opvolger en of het niet eens tijd wordt voor ‘Jane’ Bond. Producent Barbara Broccoli is daar altijd stellig in geweest: James Bond is geschreven als een mannelijk personage, en dat zal hij blijven. Het is vooral zaak om sterke vrouwenrollen te schrijven.

Verdere bevestigingen is een aantal nieuwe crewleden dat aan Bond 25 meewerkt: Linus Sandgren als cameraregisseur, Mark Tildesley vervangt Dennis Gassner als decorbouwer, kostuumontwerper is Suttirat Larlarb en Tom Cross en Elliot Graham zijn aangetrokken als editors; de eerste keer sinds Quantum of Solace (2008) dat er weer twee editors tussen de credits staan.

Regisseur Cary Fukunaga lijkt een credit als schrijver te krijgen. Hij wordt vermeld tussen scenaristen Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns en Phoebe Waller-Bridge. Wie de muziek gaat componeren, en of David Arnold daarvoor voor een zesde maal wordt gevraagd, blijft nog een groot vraagteken.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures