Films en seriesFilms en series

donderdag 4 april 2019

Mark Strong nooit benaderd voor rol Bond-schurk

Nu we toch aan het wachten zijn op witte rook voor wie er wél in de nieuwe Bond-film zitten: Mark Strong is het in ieder geval niet. De acteur, van wie het vorig jaar even leek dat hij in training was om het tegen zijn goede vriend Daniel Craig op te nemen, is zelfs nooit benaderd voor een rol in James Bond, vertelt hij vandaag in het AD.

Mark Strong
Christopher Lee
Zoveel schurkenrollen in zoveel films, maar niet de ultieme, die van slechterik in een Bond-film. Het is een beetje alsof Christopher Lee aan de galerij Bond-schurken zou ontbreken. Net als Strong had ook Lee een aangeboren boevenkop. Eentje waar de filmwereld veelvuldig gebruik van heeft gemaakt.

,,Het is nog nooit aan de orde geweest”, beweert Strong (55) tegenover Ab Zagt. ,,Ik hoop dat Daniel dit op de een of andere manier hoort. Die rol is natuurlijk de ultieme slechterik. Ik zou er graag mijn tanden in willen zetten. Wellicht ben ik nooit gevraagd omdat wij zulke goede vrienden zijn. Misschien moet ik dus maar wachten totdat Daniel stopt als Bond.”

Craig eruit, Strong erin. En toch lijkt het mij sterk dat Mark Strong een Nederlandse krant als breekijzer nodig heeft.

Mark Strong (links) met Daniel Craig in Marokko tijdens Spectre (2015)

Naar wie wél zijn tanden in de rol van de nieuwe Bond-boef mag zetten, wordt momenteel reikhalzend uitgekeken. Rami Malek lijkt op dit moment de beste papieren te bezitten.

De eerste opnamen van Bond 25 in Noorwegen zitten er inmiddels op, Daniel Craig heeft zich naar alle waarschijnlijkheid in Londen gemeld en het wachten is nu op een officiële bekendmaking: wat wordt de titel van Bond 25 en wie worden Craigs medespelers?

Het kan niet anders dan dat we daarover gauw worden geïnformeerd.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures