Films en seriesFilms en series

donderdag 16 december 2021

Nieuw Bond-boek: ‘With a Mind to Kill’

M is dood en James Bond wordt verdacht van moord. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe James Bond-boek With a Mind to Kill van Anthony Horowitz. Het is het derde Bond-avontuur dat de Britse auteur heeft gepend. De titel van de nieuwe roman is vandaag bekendgemaakt door Ian Fleming Publications.


With a Mind to Kill
is een directe opvolger van The Man with the Golden Gun (1965), het laatste Bond-boek dat Ian Fleming schreef (het in 1966 uitgegeven Octopussy and The Living Daylights bestaat uit eerder geschreven korte verhalen).

Horowitz is de eerste schrijver sinds Raymond Benson die is gevraagde meerdere officiële Bond-verhalen te schrijven. Zijn eerdere werken zijn het goed ontvangen Trigger Mortis (2015) en Forever and a Day (2018). Ook deze verhalen vallen binnen de tijdlijn van de boeken van Ian Fleming.

With a Mind to Kill verschijnt op 22 mei 2022. Of er een Nederlandse vertaling beschikbaar komt, lijkt vrijwel uitgesloten; Horowitz’ vorige Bond-boeken zijn nooit in een Nederlandse vertaling verschenen. De petitie begint wederom hier...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures