Films en seriesFilms en series

donderdag 3 december 2009

Avatar

Met de nieuwe James Cameron Avatar in het vooruitzicht, moet ik toch de Bond-film Tomorrow Never Dies uit 1997 even aanhalen. Eén van de werktitels voor deze achttiende Bond-film was namelijk ook Avatar. Mocht dat de werkelijke titel zijn geworden voor een 007-film, dan had Cameron niet eens aan Avatar gedacht als naam voor zijn film. En ik weet niet hoe belangrijk deze titel voor zijn nieuwe film is, maar als deze film onder een andere naam niet gemaakt had kunnen worden, dan had James Cameron misschien nog steeds moeten teren op zijn succes Titanic.

Wektitels of alternatieve titels doen het bij Bond altijd goed. Bij Tomorrow Never Dies, dat in eerste instantie Tomorrow Never Lies werd genoemd, zijn daar: Shamelady, Shatterhand, Zero Windchill en Aquatica, om een er een handvol te noemen.

Avatar zat hier dus ook bij. Dat mij direct doet denken aan zo'n plaatje bij een forumaccount. Het schijnt nu al de meest bijzondere film van de 21e eeuw te worden en wordt omgeven door mysterie. Nog een paar nachtjes slapen, op 17 december draait de nieuwe James Cameron in de bioscoop.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures