Films en seriesFilms en series

maandag 14 december 2009

Topstukken

Hier het bewijs dat hij het zeker kan. Koekenbakker Jeroen Goossens (links op de foto) is zaterdag eerste geworden tijdens het NK Ice Carving met zijn 2,5 meter hoge bijdrage Leviathan.

Enige jaren geleden werd ik benaderd door Goossens en zijn team om mee te denken over hun deelname aan de Coupe du Monde de Patisserie 2009. Het onderwerp dat ze hadden gekozen was James Bond. Of ik ze met raad en daad kon bijstaan.

Ruim van te voren werden schetsen gemaakt, kwamen ontwerpen tevoorschijn, werd geschrapt en geschaafd om vier topstukken af te leveren: een taart, een chocolade- en een suikerstuk en een ijssculptuur. Allemaal in het teken van James Bond. Met als doel: de Fransen verslaan, met minder nam het Nederlandse team geen genoegen.

In januari van dit jaar toog het gezelschap naar Lyon, waar alle eetbare kunstwerken in een noodtempo moesten worden vervaardigd. Met goed moed en veel enthousiasme begon het team aan deze enorme klus, ware het niet dat de temperatuur in de zaal nét iets te hoog was. Daar kan chocolade niet tegen, weet zelfs een kind. Net op het moment dat ze dachten klaar te zijn...


Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures