Films en seriesFilms en series

dinsdag 17 mei 2011

A new kind of rain

Bij het opschonen van een mailbox kom je nog wel eens wat leuks tegen.

Zie hier een pracht van een high-defenition foto uit Die Another Day. Waar ik ooit op zoek naar ben geweest voor het Belgische Porsche-magazine Porschist.


Uiteindelijk is het mij niet gelukt dit grote formaat boven water te krijgen. Eindredacteur van Porschist Sven Hoyaux heeft zelf contact gekregen met Jamie Chalkley, de piloot van het toestel, die zowel aan Die Another Day als aan Casino Royale heeft meegewerkt. Hoyaux was zo vriendelijk mij deze grote foto van Chalkley toe te sturen, inclusief een kijkje binnenin, waarin een bordje is geschroefd waarop staat dat dit toestel in de twintigste Bond-film heeft gezeten. Helaas kan ik die foto nergens meer vinden.

Chalkley is verbonden aan
Eastern Atlantic Helicopters, dat blijkbaar wel eens wordt ingeschakeld als er weer een helikopter in een Bond-film nodig is.


Doet mij gelijk denken aan een van die rijtjes die ik graag maak: in welke Bond-film komt er géén (in dit geval) helikopter voor? Zo uit mijn hoofd zijn dat alleen Dr. No en The Man with the Golden Gun...

Maar goed. Deze foto en deze informatie hier vereeuwigd te hebben, kan de mail van Hoyaux - één twee drie - gedelete.

Wat die helikopter in een Porsche-blad deed? Porschist wilde een link maken tussen IJsland, de Belgische eigenaar van de Porsche N511 VA Mathieu Driesen, de film Die Another Day (waar een Porsche van Colonel Moon aan gort wordt geschoten) en de foto 'Farmers witness a new kind of rain'. Of dat gelukt is, was ooit te lezen eind 2008 in Porschist.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures