Films en seriesFilms en series

dinsdag 10 mei 2011

Vragen zonder antwoord 4

Uiteindelijk gaan we er natuurlijk een boekje van bundelen. Maar dat zou dan wel een heel dun boekje worden! Vandaar eindelijk weer een reeks nieuwe vragen.

In een van de scènes in For Your Eyes Only die makkelijk geschrapt kan worden, roept de kale man in de rolstoel (die we voor het gemak best Blofeld mogen noemen): 'Don't concern yourself with the pilot, one of my less useful people...'

Maar welk personeelslid van Blofeld heeft ooit zijn werk wél naar behoren uitgevoerd? Uiteindelijk is Bond de nummer één van SPECTRE altijd te slim afgeweest. Natuurlijk, ze banen zich kruimelend een weg door boevenland, maar Het Grote Plan is nooit tot uitvoer gekomen. Met andere woorden: de geëlektrocuteerde piloot is even nutteloos als Rosa Klebb, Red Grant, Emilio Largo, Fiona Volpe, Irma Bunt en Wint & Kidd.

Dan nog een aantal dringende vragen van Leijo wat betreft The Man with the Golden Gun:

• Als Nick Nack de enige is die het controlepaneel gebruikt, van waar hij uitzicht heeft over Scaramanga's speelhal, waarom zijn alle instrumenten en panelen dan op normale-mensen-hoogte aangebracht in plaats van op een voor hem prettige hoogte?

• Bond verliest zijn Walther PPK, als hij op de steigerbuizen staat, onder Scaramanga's speelhal. Even later staat hij in plaats van zijn (wassen)beeld in de hal en schiet hij Scaramanga dood met een Walther. Hoe komt hij zo snel aan een nieuwe? Is dit het pistool dat zijn (wassen)beeld in de hand had? Zo ja, was dit dan geladen? Of was het een werkend wapen en had Bond een extra magazijn bij zich?

Zie ook:
Vragen zonder antwoord 3
Vragen zonder antwoord 2
Vragen zonder antwoord

3 opmerkingen:

LVA zei

En nu maar hopen dat Roger Moore (als vaste bezoeker van Bond Blog) ons een antwoord kan geven op al die vragen.

JW Pepper zei

Ik heb een re-edit van de eerste 11 minuten van FYEO gemaakt in Sony Vegas. Ziet er gelikt uit!, al zeg ik het zelf. Alleen is het avi-bestandje 250mb en ben ik bang dat hij van YouTube verwijderd wordt vanwege copyright schending. Misschien een andere manier om deze online te delen?

JGH zei

Daar ben ik erg benieuwd naar. Heb alleen ook geen idee hoe dat anders geupload kan worden. Zal toch vast wel een mogelijkheid buiten YouTube zijn?


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures