Films en seriesFilms en series

zondag 1 mei 2011

Gevonden: verloren tracks

In mijn constante queeste naar ontbrekende Bond-muziektracks, heb ik eindelijk een waardig alternatief gevonden. Check dit forum maar eens.

Naast deze kunstige knutselwerken van Takehiro, zijn er op het forum tal van andere goede en minder goede pogingen te vinden. Die van Takehiro zijn bijna allemaal van redelijke kwaliteit.

Nee, het zijn geen blinkende studiotracks, maar rechtstreeks uit de film gehaald. Met zorg ontdaan van het achtergrondgeluid. En dan blijft er dus prima muziek over. Ik noem de ontbrekende gunbarrel-muziek van From Russia with Love, The Man with the Golden Gun, The Spy Who Loved Me (niet bij Takehiro), Moonraker, A View to a Kill, GoldenEye, The World Is Not Enough en Quantum of Solace. Plus buitengewoon behoorlijke extra scores uit The Man with the Golden Gun, Moonraker en Licence to Kill.

Octopussy ontbreekt bijna geheel op het forum. Dat is een volgend klusje voor Takehiro.

Voor de liefhebbers is ook alles van Tomorrow Never Dies, Die Another Day en Casino Royale te vinden, maar die had ik allemaal al in zéér goede kwaliteit (Takehiro had zich beter met Octopussy bezig kunnen houden). De complete soundtrack van Die Another Day krijgt zelfs een ruime voldoende ten opzichte van de geamputeerde cd-uitgave.

Met de gratis
WavePad Sound Editor maak ik in een handomdraai de tracks zoals ik ze wil. Neem bijvoorbeeld de gunbarrel van You Only Live Twice. Op het album James Bond in Japan geheten, met daar achter een hele rit (weliswaar prachtige) tracks, maar als je het vergelijkt met de volgorde in de film, slaat het zo nergens op. Dus knip ik de gunbarrel los, plak daarachter de track Capsule in Space en zie: Gunbarrel and Capsule in Space. Haunting!


Voor veel meer John Barry, kijk
hier. Ik heb Zulu (sprakeloos goed) en The Deep inmiddels compleet binnen. Geheel rechtvaardig, want op 2 februari van dit jaar heb ik bij Bol.com de cd van Zulu besteld voor mijn vaders verjaardag (10 maart). De levertijd was 6 tot 8 weken. De cd heb ik nooit ontvangen, het geld werd netjes teruggestort. Mijn vader wacht nog steeds op zijn exclusieve cadeau.

Op de site van Bol wordt de cd inmiddels niet meer aangeboden. Dat dan weer wel.

Ik ben zeer bereid te betalen voor zulke waanzinnige muziek. Maar dan moet het er wel zijn...

2 opmerkingen:

007NL zei

Ik zie dat ik me moet aanmelden om links te kunnen zien, ben me dus maar aan't registreren. Heeft 't nut om jouw gebruikersnaam in te voeren onder "refferer"?

LVA zei

Bedankt voor de tip, Jasper! Ik heb me geregistreerd en ben ze nu ook aan het downloaden.

Ik snap alleen niet zo goed waarom de tracks verschillen van bitrate. De ene track is 320 kbps, dan weer eentje 256, dan weer 224. Alles 320 (of nog liever FLAC) zou 't beste zijn geweest. Maar goed, ik ben natuurlijk al lang blij dat 't beschikbaar is!

Octopussy doet hij trouwens als volgende, schrijft hij (dus binnenkort even checken voor een update!).


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures