Films en seriesFilms en series

dinsdag 2 april 2013

Postermontages

Altijd even leuk om doorheen te scrollen: Illustrated 007. Een website met een prachtige verzameling artwork. Hierbij drie interessante posts over de herkomst van de posters van From Russia with Love, Thunderball en The Spy Who Loved Me.


Deze poster was de eerste die ik op mijn jongenskamer had hangen. Met veel actie, veel tekst en een opvallende beeltenis van Bond. Hij kijkt van de poster af en lijkt wat afwezig. Maar zie hier onder, deze pose komt rechtstreeks uit de film.


Bond heeft zojuist de Lektor in handen gekregen en vlucht met Tanya door het ondergrondse Istanbul. Op dit moment komt er juist een horde bruine ratten aangesneld, waarop Bond een andere weg moet kiezen. In de film is dit shot net niet te zien, maar op een foto die tijdens de opname is gemaakt wel.


Op bovenstaande montage is te zien wie er als model hebben gestaan voor deze tekening van Robert McGinnis voor Thunderball. De beeltenis van James Bond is afkomstig van twee verschillende foto's van Sean Connery. Het hoofd is afkomstig van een pose gemaakt voor From Russia with Love. En ook de dames zijn uit verschillende onderdelen samengesteld.


De pose van Anya op de poster van de The Spy Who Loved Me getekend door Bob Peak is rechtstreeks afkomstig uit een modeblad. Opvallend genoeg is niet alleen de houding van het model intact gebleven, maar ook het patroon op haar jurk! In het bijschrift op de zijkant heeft Peak de opdracht gekregen 'veel meer been' te laten zien.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures