Films en seriesFilms en series

maandag 15 februari 2016

'Craig stopt met Bond'

Echt niet...


Het is weer een mooi excuus om over een nieuwe 007 te gaan bakkeleien: Daniel Craig zou getekend hebben voor een 20-delige tv-serie. De Daily Mail claimt nu dat de huidige 007 daardoor geen tijd meer heeft voor een volgende Bond. Spectre zou zijn laatste Bond-film zijn geweest.

Daniel Craig in een lekker warme trui

Daniel Craig heeft zich na de opnames van Spectre inderdaad wat minder positief uitgelaten. Hij zou zijn polsen (daar hebben we 'm weer) nog liever doorsnijden, dan nog een Bond-film maken.

Uiteraard is het maken, maar vooral het promoten van een Bond-film, een stevige kluif. Artistiek gezien levert 007 hem weinig op. De geheim agent zit hem zelfs in de weg, want buiten Bond kent Craig weinig succes in de bioscoop. Daarbij komt dat hij wel weer eens graag rustig een biertje wil wegtikken in de kroeg.

Craig is het zat dat hij in iedere kroeg wordt herkend

Ter compensatie worden er miljoenen op Craigs bankrekening bijgeschreven. Wat dat betreft hoeven we echt geen medelijden te hebben. Dat je als 007 moeilijk aan ander werk komt, bewees Sean Connery vijftig jaar geleden al, die het Bond-personage maar moeilijk van zich af kon schudden. En anonimiteit voor een filmster, dat bestaat gewoon niet. Craigs naam (en zijn voorkomen) is zijn handelsmerk. Daar verdient hij zijn geld mee. Je zou verwachten dat hij dit na tien jaar inmiddels wel geaccepteerd heeft.

Het is te begrijpen dat een acteur ook graag een andere kant van zichzelf laat zien. Maar kom op, zo beroerd kan het toch allemaal ook niet zijn om jezelf 007 te mogen noemen?

De voordelen van 007

Ik blijf er bij: Daniel Craig gaat minimaal nog één Bond-film maken, zijn vijfde. Waarbij ik een zesde uitsmijter niet uitsluit. Hij mag zich inmiddels co-producent noemen. In ieder geval voor Spectre, maar die credit nemen ze hem echt niet meer af.

Als over een paar maanden de productie van Bond 25 gaat beginnen, en Craig een script voorgeschoteld krijgt waar de lichtvoetigheid de boventoon voert, krijgen we een luchtigere Bond-film waar het plezier vanaf spat. Hoeft hij ook niet zoveel meer te trainen, kan ie zich lekker vol blijven tanken met Guinness, en krijgt hij gewoon die nullen op zijn rekening bijgeschreven.

Met deze pose kan Craig nog wel even voort als Bond

Pas na die tijd gaan we weer een keer kijken welke acteur nog slank genoeg is om een tuxedo aan te trekken. Maar voorlopig laten we die domme speculaties aan ons voorbijgaan.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures