Films en seriesFilms en series

woensdag 24 februari 2016

Locatiebezoek Bond 25 in Dubrovnik

Dubrovnik is in trek bij filmmakers. Na Star Wars en Game of Thrones toont ook het filmteam van James Bond interesse in de Kroatische havenplaats.

Buitenopnames in Dubrovnik voor Game of Thrones

Volgens de Kroatische media heeft Eon Productions onlangs een locatiebezoek gebracht aan de stad. Op dit moment onderhandelt burgemeester Andro Vlahušić over de financiële kant. En onderhandelen met 007 is volgens hem geen gemakkelijke klus.

Hoewel er over Bond 25 nog niets bekend is, zijn de producenten wel al begonnen met het uitzetten van de verhaallijn.

James Bond bezocht Kroatië zogenaamd al eens eerder. In From Russia with Love (1963) ontmoet hij Red Grant, die zich heeft vermomd als Captain Nash, op het station van Zagreb. Echter werd deze scène opgenomen op het station van Istanbul.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe werkt dat eigenlijk, de lobby vanuit een stad / land of locatie te worden voor een 007 film?
Ik herinner me nogal wat "gedoe en roddels" om Mexico in spectre,
en zelfs een nogal apart verzoek vanuit Friesland.
Maar, hoe gooi je wel serieuze ogen?

Jasper Hartog zei

Ligt eraan wat je te bieden hebt aan omgeving, of het filmklimaat qua kosten een beetje gunstig is, of je als stad een beetje soepel vergunningen afgeeft. En dan moet het allemaal een beetje in je verhaal passen, dat soort overwegingen. Soms ook gewoon kwestie van geluk. Aangezien de filmmakers waarschijnlijk nooit van Friesland hebben gehoord, kun je ze er ook op attent maken. Beetje schreeuwen dat je bestaat - en dan gebeurt er uiteindelijk nog nik ;)


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures