Films en seriesFilms en series

vrijdag 29 maart 2019

Bond-veteraan Shane Rimmer (89) overleden

Altijd handig een acteur met Amerikaanse tongval woonachtig in Engeland. Acteur Shane Rimmer mocht in de jaren 60 en 70 meermaals op komen draven in een James Bond-film. Onlangs overleed Rimmer, meldt The Official Gerry Anderson Website. Want naast James Bond, en vele andere filmbijrollen (Superman, Star Wars), was Shane Rimmer de stem van Scott Tracy in Thunderbirds.


De eerste James Bond-film waarin Rimmer te zien is, is You Only Live Twice (1967), waarin hij een kleine rol als radar-operator heeft. Enkele jaren later krijgt hij in Diamonds Are Forever (1971), als één van de medewerkers van Willard Whyte, iets meer tekst. Daarin komt Rimmer voor het eerst oog in oog te staan met Bond-acteur Sean Connery, wat een diepe indruk op de van oorsprong Canadese acteur achterlaat, zoals hij verklaart in de documentaire Inside Diamonds Are Forever.

Voor de volgende film, Live and Let Die (1973), wordt Rimmer enkel gevraagd de tekst van de vorig jaar overleden Bob Dix als agent Hamilton opnieuw in te spreken. Pas bij The Spy Who Loved Me (1977) krijgt Rimmer een grotere rol. Als Commander Carter is hij de kapitein van de onderzeeër USS Wayne die door Stromerbergs Liparus-tanker wordt opgeslokt. Samen met James Bond (Roger Moore) zorgt Carter ervoor dat de vijand net op het nippertje wordt uitgeschakeld.

Shane Rimmer naast Roger Moore in The Spy Who Loved Me (1977)

Shane Rimmer is 89 jaar geworden.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures