Films en seriesFilms en series

vrijdag 14 mei 2010

Famke gaat regisseren

Lange tijd niets van gehoord: ONZE Bond-girl Famke Janssen. De laatste keer dat ik haar zag, stelde ze zich nogal aan met een piepklein hondje op schoot tijdens een interview. Onze Famke is allang niet meer van ons.

Nu gaat ze een film regisseren, Bringing Up Bobby. Waarvan Janssen ook het scenario heeft geschreven. Dat werd deze week op het Filmfestival van Cannes bekendgemaakt. Het misdaaddrama vertelt over een alleenstaande moeder die samen met haar 10-jarige zoontje rijke mensen geld aftroggelt. Wanneer het tweetal besluit zich toch te gaan settelen in Oklahoma, blijken hun criminele activiteiten hen toch te blijven achtervolgen.

De hoofdrol wordt vertolkt door actrice Milla Jovovich. Het is de bedoeling dat Bringing Up Bobby deze zomer wordt gedraaid en in 2011 in première gaat.

Janssen heeft de regie-ambitie overigens niet van een vreemde. Haar zus, Antoinette Beumer, maakte als regisseur onder meer See You in Vegas en het zeer succesvolle De Gelukkige Huisvrouw. Op dit moment werkt Beumer aan een remake van de Belgische thriller Loft. Haar zus Marjolein Beumer schreef samen met echtgenote Rik Launspach De Storm.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures