Films en seriesFilms en series

woensdag 26 mei 2010

Hal David

Ja, nu moet ik niet gaan valsspelen en gewoon eerlijk toegeven dat ik het gisteren niet heb gezien: de respectabele leeftijd die liedjesschrijver Hal David heeft bereikt. De goede man is 89 jaar geworden. Op 25 mei dus. Tijdsverschil met Amerika.

Hal David heeft grote indruk gemaakt met zijn tekst voor We Have All the Time in the World uit OHMSS in 1969. Ook Do You Know How Christmas Trees Are Grown? uit diezelfde film is van hem. Tien jaar later mocht David nogmaals meedoen, nu aan Moonraker. Wat ik persoonlijk een prachtig nummer vind.

Al eerder schreef Hal David onsterfelijke teksten voor de Bond-parodie Casino Royale in 1967. Een film die je beter kunt beluisteren dan bekijken, want de muziek van Burt Bacharach is werkelijk fantastisch.

Nog geregeld duiken nummers van zijn hand op in diverse films en tv-shows. Dat maakt Hal David nu al onsterfelijk. Neemt niet weg dat we er volgend jaar van uitgaan een groot feest te vieren. Op 25 mei dus. Niet de 26e.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures