Films en seriesFilms en series

woensdag 5 mei 2010

Brosnan doet Blair

Pierce Brosnan heeft eindelijk weer een goede filmrol te pakken. Vanaf 20 mei is hij te zien in Roman Polanski's The Ghost Writer (werktitel The Ghost). Waarin de ex-007 ex-premier Adam Lang gestalte geeft. Een politicus die verdacht veel lijkt op voormalig Labour-leider Tony Blair. En dat is precies de bedoeling.

Onlangs nog gaf Brosnan toe dat hij het James Bond-karakter nooit goed onder de knie heeft gekregen. In de vier blockbusters die hij tussen 1995 en 2002 afleverde toont Brosnan zich niettemin een waardige 007. Met name in het bijzonder slechte Die Another Day houdt hij zich als een van de weinige acteurs staande. Maar echt memorabel, zoals Daniel Craig in Casino Royale liet zien, heeft hij zijn geheim agent inderdaad niet gemaakt. Het was er de tijd niet naar, blijkbaar.

Persoonlijk vind ik Brosnan in veel van zijn rollen nogal bleekjes. Uitzondering is The Matador uit 2005 waarin hij een fijn dwars karakter neerzet. Als James Bond deed hij het vooral goed als plaatje. Zijn beeltenis maakte James Bond welhaast volmaakt. Maar daar red je het niet mee.

The Ghost Writer wordt vergeleken met een spannende Hitchcock. Een thriller die het moet hebben van plot, van sfeer, van rust, van een broeierige relatie tussen de drie hoofdkarakters. Met een Brosnan die laveert tussen het goede en kwade dat ongewild altijd rond wereldleiders hangt.

En in zijn op maat gesneden kostuums doet hij toch weer denken aan die geheim agent. Misschien dat in The Ghost Writer zijn beste Bond-vertolking zit...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures