Films en seriesFilms en series

zondag 16 mei 2010

Wie is Megan Fox?

Je kent dat wel, even de favorieten checken voordat je de computer uitzet. En zodoende kom ik bijna dagelijks op IMDb terecht. Daar scan ik steevast de lijst met jarigen, die wordt aangevoerd door de meest beroemde of populaire feestneus.

Wie is Megan Fox?

Dat Pierce Brosnan niet meer als eerste wordt genoemd – daar heb ik geen problemen mee. Als Henry Fonda (1905 – 1982) de lijst zou domineren: graag zelfs. Maar dat de polonaise begint met Megan Fox (een naam die niet zou misstaan tussen Pussy Galore en Xenia Onatopp), daar klopt natuurlijk niets van. Ongetwijfeld is zij populair onder tieners, maar dat is tegenwoordig geen verdienste meer.

Wie bepaalt welk feestvarken als eerste prijkt? Heeft het met de zondagredacteur te maken? Een stagiair die de avond daarvoor behoorlijk geil is geworden van de film Jennifer's Body? Of zijn het de agentschappen die een vinger in de pap hebben? Fox' impresario heeft gewoon de meeste centen gedokt om haar een dag lang in de picture te zetten.

Het heeft in ieder geval niets met de algehele populariteit op IMDb te maken. Brosnan is deze week met 2 procent gedaald, maar Fox spant de kroon met 14 procent. De dooie Fonda doet het met 12 procent in de plus een stuk beter. Wat te denken van de jarige Wieteke van Dort: 35 procent gestegen! En waarom krijgen Jesper Christensen, Liberace en Bobbejaan Schoepen geen eervolle vermelding?

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures