Films en seriesFilms en series

vrijdag 16 oktober 2009

De Bond-look

Hij heeft 't nog steeds, vind je niet? Die Bond-look. Pierce Brosnan, hier in de film The Ghost van viezerik Roman Polanski.

Inmiddels is Brosnan 56 jaar en schrijven we zeven jaar na zijn laatste (teleurstellende) Bond-film Die Another Day. Reden te meer om Brosnan een vijfde film te gunnen. Ja, nu niet meer, daar is het met de bejubelde interpretatie van Daniel Craig te laat voor, maar het had na Die Another Day makkelijk nog gekund. Iedereen krijgt een oudere kop, toch krijgt Brosnan z'n Walther zelfs nu nog omhoog, getuige bovenstaande foto. Makkelijker in ieder geval dan Roger Moore op dezelfde leeftijd probeerde in zijn zwanenzang A View to a Kill.

Ik heb het altijd jammer gevonden dat er zo onhandig wordt omgesprongen met de Bond-acteurs die tegen hun laatste film aanlopen. Begin 2000 zat Brosnan nog gebakken als Bond. Voor een vierde film hoefde hij niet te bedelen. Maar daarna. Daarna bleef het toch lange tijd stil. Pas in oktober 2005 was de kogel door de kerk: Daniel Craig werd de nieuwe James Bond. Dat is duidelijke taal. Brosnan bedankt.

Nu weet ik ook wel dat de Bond-acteurs een contract per film, of voor slechts een x-aantal films krijgen. En ze zijn er in de loop der jaren beslist niet armer van geworden. Maar toch, Bond is ook een molensteen. Sean Connery heeft er veertig jaar na dato nóg last van. Als je dan toch Bond bent, dan kun je het maar beter een poosje blijven.

Met de foto uit The Ghost is te zien dat Brosnan er zelfs nu nog uitziet als 007. Bewijs geleverd dat het tussen Die Another Day (2002) en Casino Royale (2004) qua kop makkelijk had
gekund. …Ik heb het altijd jammer gevonden dat hij die kans niet heeft gehad.

Maar we moeten verder. The Ghost is momenteel beland in de montagefase. Alleen: regisseur Polanski zit in een Zwitserse cel. Te wachten of hij wordt uitgeleverd aan de VS. Meer dan dertig jaar geleden heeft hij namelijk doktertje gespeeld met een minderjarig meisje – en dat zijn ze in de VS niet vergeten. Vanuit zijn cel geeft hij montage-aanwijzingen. Dat is al een filmverhaal op zich.

En alleen daarom al wordt The Ghost een opvallende verschijning. Tel daarbij op de aanwezigheid van niemand minder dan acteur Eli Wallach (1915) en deze film móet wel aandacht trekken.

Als het gaat lukken gaat The Ghost in februari 2010 op het Filmfestival Berlijn in première. Met Polanski geketend over de rode loper.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures