Films en seriesFilms en series

vrijdag 23 oktober 2009

Schijndood

Met het overlijden van Joseph Wiseman (Dr. No) begin deze week, kunnen we een enigszins morbide tussenstand maken: alle Bond-boeven uit de jaren zestig-films/de Connery-films zijn dood. Maar van de vroege Bond-girls is iedereen nog in leven. Dat is overigens korte tijd anders geweest...

Er verschijnen wel eens van die rare berichten: Harry Mulisch overleden, was vorige maand te lezen op teletext. Nog dezelfde avond zat De Grote Eén aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk.

Zo is Bond-girl Akiko Wakabayashi (Aki uit You Only Live Twice) ook enige tijd (schijn)dood geweest. Op IMDb was in de jaren negentig of begin deze eeuw te lezen dat zij niet meer onder ons was. Geen groots aangekondigde obituary, geen sterfdatum, maar wel een kruisje achter haar naam. Over haar dood was verder niets bekend. Maar IMDb was er zeker van, Akiko is niet meer.

Ik weet niet hoe lang zij 'dood' is geweest, maar het bleek niet waar te zijn. Weliswaar stond zij na een korte carrière sinds 1971 niet meer in de schijnwerpers, dood was ze in ieder geval niet.

Met Akiko Wakabayashi live and kicking, staat de teller op nul dode Bond-girls. Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat zij meestal jonger zijn dan de Bond-acteur zelf. En ook die zijn er allemaal nog. Ik ga geen voorspelling doen welke Bond-girl de eer heeft als eerste te gaan. Nou ja, vooruit dan, een laffe poging: Lois Maxwell.


Miss Moneypenny is twee jaar geleden al overleden...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures