Films en seriesFilms en series

woensdag 14 oktober 2009

Verjaarsgenoten

Mijn collega Steijn is vandaag jarig. Ik feliciteer hem - met de verjaardag van Roger Moore. Dat geeft collega Corlijn het excuus om met haar beroemde verjaarsgenoot te pochen: Napoleon Bonaparte. Ik blijf enigszins teleurgesteld steken op Whoopi Goldberg. Maar moet daar wel bij vermelden dat ik bíjna op dezelfde dag jarig ben als James Bond.

Dat brengt vrolijkheid op de redactie: heeft James Bond een verjaardag? Dat wil zeggen, 'biograaf' John Pearson heeft Bonds geboortedag vastgesteld op 11 november 1920. Dat is overigens tegenstrijdig als je Fleming erop naslaat. Die laat in You Only Live Twice weten dat Bond in 'het jaar van de rat' is geboren. En dat zou betekenen dat hij uit 1924 is.

Who cares? Roger Moore is vandaag zonder twijfel 82 geworden. Een mooie gelegenheid om dat felbegeerde telefoonnummer weer eens te bellen...

1 opmerking:

collega zei

En wat dacht je van collega David: gelijk jarig met Pamela Anderson. Mooi complementair stel. Collega Gerda vormt een setje met Sinterklaas.


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures