Films en seriesFilms en series

donderdag 30 april 2009

'This is Roger Moore speaking'

‘Is James Bond at home?’

Enige tijd geleden zit mijn collega Ronald Niehaus te bladeren in zijn telefoonklapper. Volgepropt met kaartjes met namen en, uiteraard, telefoonnummers. Tot zijn stomme verbazing komt hij daar het nummer van niemand minder dan Roger Moore tegen. Ooit gebruikt voor een telefonisch radio-interview over Unicef.

Of ik dat nummer wil hebben. Maar natuurlijk!

0033 etc. Het duurt even, maar de telefoon gaat over. Dan wat gekraak.

‘Hallo?’ Het is Kiki, de vrouw van Sir Roger.

‘Is James Bond at home?’

Ja, hij is thuis. Maar op dit moment stoeit hij met de hometrainer. Ik zeg over een uurtje terug te bellen. Dat is geen probleem.

Precies een uur later bel ik opnieuw. Het is weer Kiki die opneemt. Ze zal ‘James Bond’ even halen. Gestommel op de achtergrond. Een paar minuten later klinkt een vriendelijk donkere stem:

‘This is Roger Moore speaking.’

‘Roger Moore!? I’m looking for Sean Connery!’

Ik ben net te laat. Connery is namelijk zojuist vertrokken richting de Bahama’s. Iets met een ‘secret assignment’. Meer kan Sir Roger er niet over zeggen. Maar nu moet hij weer ophangen, want Judi Dench staat in de wacht op een andere lijn. Ook hij moet weer aan de bak om de wereld te redden. Daniel Craig heeft nu geen tijd, die is met een andere film bezig...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures