Films en seriesFilms en series

woensdag 15 april 2009

Bond and Beyond

Ze gaan het weer proberen: Eon Productions wil naast James Bond ook andere films gaan maken. In de pijpleiding zitten maar liefst twee projecten: Remote Control (naar een verhaal van Mark Burnell) en een remake van Chitty Chitty Bang Bang.

Deze laatste werd in 1968 al gemaakt door Albert R. Broccoli, inderdaad de vroegere Bond-producent. Echter zonder zijn compagnon Harry Saltzman, waardoor het geen product van Eon is geworden.

De enige niet-Bond-film van Eon dateert uit 1963, hetzelfde jaar als From Russia with Love. Call Me Bwana heet deze komedie met Bob Hope en Anita Ekberg in de hoofdrollen.

De poster van Bwana was ook te zien in de tweede Bond-film. ‘She has a lovely mouth that Anita’, zegt Kermin Bey tegen Bond. Op dat moment opent een luik in de mond van Ekberg en komt boef Krilencu naar buiten gekropen.


In 2003 heeft Eon ook een poging gewaagd om naast Bond een nieuwe franchise op te zetten: wie herinnert zich Jinx nog? De Bond-girl uit Die Another Day (2002) gespeeld door Halle Berry zou een eigen film krijgen. Een zogenaamde spin-off, waar een bijrol was weggelegd voor: James Bond.


Schrijvers Purvis en Wade zouden zelfs een script gereed hebben, toch is er van de film niet veel terechtgekomen. Persoonlijk betreur ik dat niet.

Met de nieuwe filmprojecten van Eon op stapel lijkt het erop dat Bond 23 niet de hoogste prioriteit heeft. Eerder dan 2011 zullen we de nieuwe Bond niet hoeven verwachten. En dan zullen de producenten slim genoeg zijn om die film te verplaatsen naar 2012, het vijftigjarig bestaan van 007 in de bioscoop...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures