Films en seriesFilms en series

vrijdag 7 september 2018

‘Bond 25 nog steeds op schema’

Ondanks alle negatieve berichtgeving rond de nieuwe Bond-film, lijkt de productie van Bond 25 nog steeds op schema te liggen, aldus fansite MI6-HQ. De zoektocht naar een geschikte regisseur is in volle gang, en de verwachting is dat deze binnen afzienbare tijd wordt gevonden, zodat de opnamen van Bond 25 volgens plan op 3 december kunnen beginnen.


Dat de film vertraging oploopt is voor veel media eerder een vast gegeven dan gestoeld op enige kennis van zaken. Na het vertrek van regisseur Danny Boyle en schrijver John Hodge, en het daarmee ontstane gapende gat, is de optelsom gauw gemaakt. Maar daarmee hoeft het nog niet wáár te zijn.

MI6-HQ, de grootste online James Bond-community ter wereld, sinds 1998 een betrouwbare bron als het gaat om Bond-nieuws. Thuisbasis Engeland, en via via is er altijd wel iemand binnen de o zo gesloten Bond-productie te vinden die net iets meer weet.

Zoals dat bij een monsterproductie als een James Bond-film gaat, moet de afgehuurde ruimte bij Pinewood Studios ruim van te voren worden ingepland. Volgens MI6-HQ zijn de filmsets momenteel in aanbouw. Een tijdrovende klus waaraan tot het laatste moment wordt gesleuteld. Gebruikelijk is dan ook om eerst de buitenopnamen te maken en pas de laatste maanden de studio in.

Pinewoods Albert R. Broccoli 007 Stage tijdens Spectre (2015)

Wie aan het hoofd van deze operatie staat, is officieel nog niet bekendgemaakt. Production designer Mark Tildesley werd twee maanden geleden genoemd als opvolger van Dennis Gassner, die de laatste drie producties voor rekening had genomen. Gassner op zijn beurt had vorig jaar zijn deelname aan Bond 25 al kenbaar gemaakt, maar toen was Danny Boyle nog niet binnengehaald; Boyle met wie Tildesley al vele malen vaker had samengewerkt. De vraag is nu of Tildesley in het kielzog van Boyle is vertrokken en Gassner aan zijn vierde Bond-film bezig is.

Evenmin is duidelijk wie er momenteel aan het script knutselt. Een script dat grotendeels werd voorbereid door vaste krachten Neal Purvis en Robert Wade, herschreven door Boyles rechterhand John Hodge, en nu weer terug bij eerder genoemd duo is óf wellicht bij een derde partij. Jez Butterworth is een naam die in dit kader nog niet is genoemd, de schrijver die de laatste hand aan Skyfall (2012) en Spectre (2015) legde en enkel voor de laatste film een credit kreeg toebedeeld. Toneelschrijver Butterworth was echter wel een idee van voormalig regisseur Sam Mendes.

Jez Butterworth

Wat betreft de nieuwe regisseur: gisteren doken naast de al vaker genoemde Yann Demange twee nieuwe namen op, die van Bart Layton en S.J. Clarkson waarmee Eon Productions in gesprek schijnt. In dit stadium is het vooral van belang de sterkste leider te vinden die met minder dan drie maanden voorbereiding grote verantwoordelijkheid durft te nemen en de inmiddels rijdende trein terug in de rails weet te manoeuvreren. Een weinig benijdenswaardige klus.

Je zou zeggen dat met een geoliede machine als Eon Productions, dat kan vertrouwen op een team met zoveel ervaring, het wel heel raar moet lopen wil het deze klap niet te boven komen. Wat we moeten denken van de nieuwe filmplannen van Daniel Craig aanstaande november? Na alle positieve berichten waaruit dit artikel bestaat, is co-producer Craig op 3 december gewoon van de partij.

Bond 25 verschijnt op 25 oktober 2019.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures