Films en seriesFilms en series

dinsdag 5 mei 2009

The Real James Bond Collection

Het had zo mooi kunnen zijn: plak het dvd-logo op een willekeurige James Bond-poster, et voila, de mooiste dvd-cover die je je kunt voorstellen. De sfeer, de kleuren, de afbeeldingen, alles klopt. Niet alleen zijn de huidige samengestelde covers niet om aan te zien – ze rommelen ook maar wat met de foto’s.

Zo worden oudere en nieuwere foto’s van Roger Moore door elkaar gebruikt. A View to a Kill pronkt bijvoorbeeld al jaren met een foto van Moore uit Octopussy. Ook hebben bijna alle Bond-acteurs op de cover een hand die niet van henzelf is. Toppunt is de uitgave uit 2006 van Live and Let Die en Licence to Kill: Moore en Dalton hebben exact dezelfde vlerk.


De nieuwe lichting van zowel dvd als blu-ray doet er nog een schepje bovenop. You Only Live Twice en Tomorrow Never Dies plaatsen een foto in spiegelbeeld! Dat hoeft geen probleem te zijn als je het bijna niet ziet (zoals bij GoldenEye uit 2006), maar dit is zo overduidelijk.


Verder zien sommige koppen er niet uit (Dalton in The Living Daylights uitgave 2008 en Connery op bijna alle uitgaven van Thunderball) en worden domme achtergronden gebruikt, zoals bij The Spy Who Loved Me van 2006. Daar is een foto van de opname te zien waar een onderwatercameraman de Lotus filmt. Op zich spectaculair, maar het klopt niet. Wat we hier zien is het 'filmen' van de film, niet de film zelf.

Het probleem is dat het alleen maar erger wordt. Nummer één fluistert het woord ‘oliebol’ en als nummer tien het uiteindelijk ontvangt is het een pannenkoek geworden.

Om verdere blunders te voorkomen: terug naar de oorsprong. Gebruik die prachtige posters. Zorg dat de zijkant aangeeft dat het een serie betreft (door bijvoorbeeld ‘007’ aan de zijkant weer te geven als je ze naast elkaar zet – zie de uitgave uit 2000) en iedereen is blij. Reken maar dat de dvd's uit The Real James Bond Collection als warme broodjes over de toonbank gaan!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja zou mooi zijn maar ga echt niet alles weer opnieuw kopen.


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures