Films en seriesFilms en series

zondag 31 mei 2009

Oneven

Bond 23. Wordt het dan toch echt 2011?

Volgens producer Michael Wilson is dat het meest waarschijnlijk. Precies 49 jaar na de release van Dr. No, zodat het vijftigjarig jubileum onmogelijk gevierd kan worden met een nieuwe film. Een slimme zet.

'Met dat jubileum hebben we niks te maken. Het gaat om de nieuwe film en daarmee is alles gezegd.' Aldus het meest ideale antwoord dat Wilson kan geven.

Iedere nieuwe Bond-film genereert automatisch veel aandacht, daar hebben ze helemaal geen jubileum voor nodig. En sterker nog: een nieuwe film in 2011 betekent in dát jaar een Bond-hausse, en het jaar daarop vanwege het jubileum opnieuw. Twee Bond-jaren voor de prijs van één film! Kassa!

Het betekent ook dat ze een jaar langer de tijd hebben dan voor Quantum of Solace. Ook al kan het publiek niet wachten om Daniel Craig nu écht de doorgewinterde Bond te zien spelen 'die wij allemaal liefhebben' – ze zullen wel moeten.

Nu hoeft een jaar langer sleutelen en schaven niet per definitie een goede film op te leveren: zie Die Another Day (2002), dat het veertigjarig jubileum markeerde. Ook kan dit de reden zijn om het bij de vijftigste editie net even anders te doen.

Waar ik mij het meest op verheug is dat er eindelijk weer een Bond-film uitkomt in een oneven jaar. Slechts 6 van de 22 Bond-films dateren uit een even jaar: Dr. No (1962), Goldfinger (1964), The Man with the Golden Gun (1974), Die Another Day (2002), Casino Royale (2006) en recentelijk Quantum of Solace (2008). En zeker voor de films uit het laatste decennium geldt dat ik deze jaartallen met argwaan aanschouw. Noem het een principekwestie. Of oubollig. Of ronduit een belachelijke gedachte, maar ik vind een oneven jaartal nu eenmaal beter staan.

Bond 23 in 2011... ik kan niet wachten.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures