Films en seriesFilms en series

woensdag 30 november 2011

Craig: 'Skyfall gebaseerd op boek'

In een interview met GQ Magazine, zegt Daniel Craig dat Skyfall gebaseerd is op een boek.

De James Bond-acteur is bijzonder ingenomen met het script van de nieuwe film (ik heb nog nooit een acteur gehoord die bij voorbaat negatief is) en dat komt volgens Craig omdat het verhaal een goede 'kapstok' heeft. Sterker nog, hij ziet er twee of drie in het verhaal van Skyfall. Twee zullen er volgens Craig zeker werken. Dat is wat Casino Royale ook zo sterk maakte, aldus de 007-acteur.

Dat het verhaal van Skyfall zonder twijfel zal aanslaan, heeft volgens Craig te maken met het bronmateriaal. Het 'boek' heeft namelijk ook een paar van die goede aanknopingspunten.

Het boek? Welk boek?

Doelt Craig hier op een Bond-boek in het bijzonder? Op overgebleven materiaal van Ian Fleming? Of op de wijze waarop de boeken in elkaar steken?

Het is voor het eerst dat Skyfall in verband wordt gebracht met eerder geschreven materiaal. De geruchtenmachine kan overuren draaien - de meest recente boeken Devil May Care en Carte Blanche moeten maar eens goed tegen het licht gehouden worden en Fleming weer worden nageplozen. Voer voor discussie, dat is het zeker.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures