Films en seriesFilms en series

vrijdag 25 november 2011

'Q terug in Skyfall'

Q keert na een afwezigheid van tien jaar (en twee films) weer terug in de Bond-films, meldt The Sun. De 31-jarige acteur Ben Whishaw gaat de gadget master van MI6 gestalte geven.

Dat Whishaw in Skyfall te zien zou zijn, was al eerder bekend. Dat hij de rol van Q gaat spelen is een complete verrassing.

Het karakter Q dook voor het eerst op in de eerste Bond-film Dr. No, echter werd de naam Q nog niet genoemd, maar stond hij bekend onder zijn eigen naam Major Boothroyd. Deze rol werd eenmalig gespeeld door acteur Peter Burton. Toen Burton voor de volgende film, From Russia with Love, niet beschikbaar was, werd Desmond Llewelyn gevraagd in de rol van Boothroyd. Hij maakte van Q, die vanaf Goldfinger zo genoemd werd, een legendarisch figuur.

Llewelyn vertolkte Q tot aan zijn plotselinge dood in 1999 in 17 Bond-films. Alleen in Live and Let Die was Q niet van de partij.

Pierce Brosnan en Desmonds Llewelyn in The World Is Not Enough (1999)

In The World Is Not Enough, de laatste film met Llewelyn, betreedt zijn opvolger in de gedaante van John Cleese het toneel. Eerst als Q's Assistent en in de volgende film, Die Another Day, als de nieuwe Q, ofwel Quartermaster.

Zoals bekend was er geen plaats voor de technische man in Casino Royale en Quantum of Solace, maar daar gaat met Skyfall dus verandering in komen. Q is terug, in een bijzonder jeugdige versie.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures