Films en seriesFilms en series

zondag 24 mei 2015

Moonraker-stuntman overleden

Zijn naam zal niet meteen een bel doen rinkelen, zijn kleine rol in Moonraker kent iedereen. Claude Carliez speelde de gondelier in Venetië die een verliefd stelletje rondvaart. Vorige week zondag is de Franse stuntman op 90-jarige leeftijd overleden. Naast zijn medewerking aan Moonraker (1979) voerde Carliez ook stunts uit in A View to a Kill (1985).


Claude Carliez maakte als gondelier in Moonraker deel uit van een grootschalige achtervolging door de kanalen van Venetië. Terwijl Bond daar in zijn 'bondola' doorheen raast, vaart een gondelier nietsvermoedend een verliefd stelletje rond.


Bond weet de gondel net op tijd te ontwijken, de achtervolgende speedboot daarentegen vaart er recht doorheen. Terwijl het verliefde stelletje innig blijft zoenen, zinkt de gondelier tevergeefs roeiend in het kanaal. Slapstick over the top. Maar dat was Moonraker.


In zijn thuisland Frankrijk was Carliez een veelgevraagd stuntman. Hij assisteerde als schermexpert in veel kostuumdrama's. Ook was hij stuntcoördinator in de OSS 117-films uit de jaren zestig, een soort Franse versie van James Bond.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures