Films en seriesFilms en series

zondag 29 juli 2012

De man met de dodelijke bolhoed

Dertig jaar geleden vandaag verloor James Bond een van zijn meest beduchte tegenstanders; 'de man met de dodelijke bolhoed', Harold Sakata. De acteur en worstelaar overleed op 62-jarige leeftijd aan leverkanker.


'Man met dodende bolhoed' overleden

HONOLULU — Harold T. Sakata, één van de belangrijkste tegenspelers van James Bond in de film "Goldfinger" is deze week in Honolulu op 62-jarige leeftijd overleden aan kanker. Sakata's rol in Goldfinger leverde hem de bijnaam "de man met de dodende bolhoed" op.

In de derde James Bondfilm wierp hij als lijfwacht van Mr. Goldfinger met regelmaat zijn van messcherpe rand voorziene bolhoed naar zijn tegestanders.

Oddjob toont zijn dodelijke wapen aan James Bond en Auric Goldfinger

Sakata toonde zijn kunnen in 1966 ook in Nederland, toen hij de premiere van "De papaver is een bedwelmende bloem" bijwoonde.

De Olympische kampioen gewichtheffen (1948) dankte zijn rol in Goldfinger aan de tv-demonstratie "catch' in Londen. De producers van de film zagen zijn optreden en boden Sakata een rol als Oosters zwaargewicht aan.

Het Vrije Volk, 31 juli 1982

1 opmerking:

Mauirice zei

Leuk artikel ik ben hier gek op.


© Bond Blog 2009 — 2022
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures