Films en seriesFilms en series

dinsdag 5 november 2013

Body Worlds permanent in Amsterdam

Body Worlds krijgt een vaste plek in Amsterdam. De expositie die echte mensenlichamen en menselijke organen toont, was in 2006 te zien in Casino Royale.


Op 16 januari opent een permanente tentoonstelling op het Damrak. Ook hier is weer een grote collectie authentieke menselijke preparaten te zien, laat initiatiefnemer Peter Tabernal vandaag weten.

De expositie Body Worlds & The Cycle of Life was eind 2010 en begin 2011 vier maanden te zien in Rotterdam en trok ruim 200 duizend bezoekers. En in 2012 was Body Worlds & The Story of the Heart in Amsterdam eveneens een succes.

De vaste opstelling komt in het voormalig kantoor van American Express. Het monumentale pand is aangepast voor de nieuwe functie.

Body Worlds is een initiatief van de Duitse arts en wetenschapper Gunther von Hagens. Hij heeft de lichamen en organen 'geplastineerd', gevuld met kunststof waardoor ze nog duizenden jaren mee kunnen. De preparaten zijn afkomstig van donoren die voor hun dood aan de Duitser toestemming gaven voor het gebruik van hun lichaam en organen. Het donorbestand telt momenteel meer dan 13 duizend personen, onder wie zestig Nederlanders.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures