Films en seriesFilms en series

vrijdag 28 maart 2014

Schrijver Never Say Never Again overleden

Een dag na zij 91ste verjaardag is vandaag de Amerikaanse scenarioschrijver Lorenzo Semple Jr. overleden. Semple schreef het scenario voor de onofficiële Bond-film Never Say Never Again (1983).


Lorenzo Semple Jr. werd geboren als Lorenzo Elliott Semple III. Hij werkte aanvankelijk voor televisie, waar hij de strip van Bob Kane bewerkte tot een succesvolle serie, Batman (1966-68). In een ‘bijbel’ voor de andere schrijvers ordonneerde Semple onder meer dat Batman nooit in beeld mocht verschijnen terwijl hij een wet overtrad, al was het maar door fout te parkeren. Hij schreef ook Batman: The Movie (1966).

Eerder was al Semples toneelstuk The Golden Fleecing bewerkt tot een komedie in CinemaScope met Steve McQueen: The Honeymoon Machine (1961). Met McQueen in de hoofdrol zou een ander script van Semple (samen met Dalton Trumbo) zijn grootste hit worden: de bewerking van Henri Charrières autobiografische roman Papillon (1973).

Lorenzo Semple schreef het script voor Never Say Never Again op basis van het verhaal Thunderball, dat weer was bedacht door Ian Fleming, Kevin McClory en Jack Whittingham. Sean Connery, die eenmalig was teruggekeerd als James Bond, was niet tevreden met het werk van Semple en liet schrijvers Dick Clement en Ian La Frenais een nieuw script maken. Echter werd Semple als enige scenarioschrijver vermeld in de credits.


Merkwaardigerwijs kreeg Semple nooit een Oscar-nominatie, maar wel een voor een Razzie, wegens zijn laatste project (samen met David Newman): Sheena (1984), met Tanya Roberts als een vrouwelijke Tarzan.

Achteraf zei Semple het meest tevreden te zijn over zijn werk voor de Batman-serie. Samen met producente Marcia Nasatir vormde hij het duo Reel Geezers, dat op YouTube samen films becommentarieerde.

Bron: gedeeltelijk Het Schimmenrijk

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures