Films en seriesFilms en series

maandag 16 februari 2015

Louis Jourdan (93) overleden

De Franse acteur Louis Jourdan is zaterdag op 93-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Dat heeft zijn biograaf gemeld. Jourdan stierf een natuurlijke dood.


Louis Jourdan werd geboren in Marseille als Louis Robert Gendre. Hij bracht bijna zijn hele carrière door in de Verenigde Staten. De acteur speelde meestal de mooie jongen in Hollywoodfilms, waarin hij dienstdeed als 'French lover'. In de jaren tachtig speelde hij een van zijn bekendste rollen, als slechterik in de James Bond-film Octopussy.

Louis Jourdan en Kristina Wayborn als Kamal Khan en Magda in Octopussy (1983)

Met een hoofdrol in de met negen Oscars bekroonde Gigi was zijn naam in Hollywood definitief gevestigd. In 1992 was hij voor het laatst op het witte doek te zien. In 2010 ontving Jourdan de Franse oeuvreprijs Légion d'Honneur.

Louis Jourdan maakte zijn debuut op het grote scherm in Frankrijk in 1939. Hij speelde mee in verschillende romantische komedies, tot de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Jourdan zette zijn carrière tijdelijk stop en ging in het verzet.

Na de oorlog nam Jourdan in Hollywood deel aan de casting voor een film van Alfred Hitchcock, The Paradine Case, uit 1947. Hij besloot in de Verenigde Staten te blijven. Louis Jourdan zou er in verschillende langspeelfilms meespelen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures