Films en seriesFilms en series

maandag 29 februari 2016

Sam Smith wint Oscar voor Spectre

Sam Smith heeft vannacht een Oscar gewonnen voor zijn titelsong Writing's on the Wall. Hij is in 53 jaar tijd de vijfde winnaar van een Academy Award voor een Bond-film. Skyfall won drie jaar geleden twee beeldjes, eveneens voor beste titelsong.

Jimmy Napes en Sam Smith

Skyfall was in 2013 in vijf categorieën genomineerd, Spectre slechts voor één.

Bij het in ontvangst nemen van de prestigieuze filmprijs, zei Smith: 'Ik sta hier vanavond als trotse homoseksueel en ik hoop dat er een dag komt dat we hier allemaal gelijkwaardig staan.' De zanger refereerde daarmee aan een statement van acteur Ian McKellen, die stelde dat er nooit eerder een openlijke homoseksueel is geweest die een Oscar geeft gewonnen.

Dit blijkt echter niet waar, aldus Vanity Fair. Melissa Etheridge, Elton John en Stephen Sondheim, alle drie homoseksueel, gingen Smith in diezelfde categorie bijvoorbeeld al voor.

Leonardo DiCaprio heeft zondagavond voor het eerst een Oscarnominatie verzilverd. De acteur ontving een Academy Award voor zijn rol in The Revenant. Spotlight werd gekozen tot beste film.

Leonardo DiCaprio

Alejandro González Iñárritu kreeg de Oscar voor beste regisseur voor The Revenant. De regisseur won vorig jaar ook al met zijn film Birdman. De film werd toen benoemd tot de beste film van het jaar.

Ennio Morricone verzilverde een Oscar voor de muziek van The Hateful Eight van Quentin Tarantino. De 87-jarige componist kreeg een staande ovatie van de zaal.

Ennio Morricone met naast zich Quincy Jones

Het was de eerste Oscar voor de Italiaanse componist, die momenteel bezig is met zijn '60 Years of Music World Tour'. Vorige week gaf hij nog een zinderend concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. In 2007 ontving hij een ere-Oscar uit handen van Clint Eastwood.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures