Films en seriesFilms en series

woensdag 29 juni 2016

Vierde non-Bond productie voor Craig

Volgens Hollywoods Deadline is Daniel Craig in gesprek om in de film Kings te gaan spelen, naast Bond-girl Halle Berry. Een film gebaseerd op de rellen rond het Rodney King-proces in 1992 (dat zoeken we even op). Daarmee komt de teller van Craigs binnenkort in productie gaande non-Bond projecten op een totaal van vier.


Voor alle duidelijkheid nog even: 1) MGM lijkt geen haast te hebben een nieuwe distributiepartner voor de Bond-films te vinden. Zolang dat niet geregeld is, is Bond 25 een ver-van-ons-bed-show. 2) Daniel Craig heeft officieel nog geen afscheid van 007 genomen, noch heeft hij toegezegd aan een volgende Bond-productie mee te werken. Wat dat betreft ligt alles nog open. Maar met vier nieuwe producties voor Craig op stapel, wordt het wel bijzonder krap in zijn agenda.

Allereerst is dat de film Logan Lucky van Steven Soderbergh die in de herfst van dit jaar geschoten gaat worden. Dan is er Shakespeares Othello door de New York Theatre Workshop voor het theaterseizoen 2016/2017 waarin Craig te zien zal zijn als Iago. En als derde een hoofdrol in de 20-delige tv-serie Purity voor Showtime, waar Craig ook uitvoerend producent van is. De opnames daarvan staan gepland voor 2017.

Met daaraan toegevoegd de film met Halle Berry, maakt dat een gevarieerd en redelijk vol werkschema waar zeker geen ruimte is voor Bond. Hoewel... tegen het eind van 2017 is er wellicht weer een gaatje. Laten we zeggen voor een release in oktober/november 2018, dan is hij 50, dat kan nog best. Vooruit, nog eentje dan?

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures