Films en seriesFilms en series

zondag 11 maart 2018

Moonraker in Concert

Eén van de meest gevraagde, incomplete en, zo lijkt het, steeds geliefder wordende James Bond-soundtracks van John Barry: Moonraker (1979). De bal ligt nu geheel bij ons of dit ondergewaardeerde meesterwerk voor het eerst in zijn geheel ten gehore wordt gebracht.


Q The Music Show, 's werelds bekendste James Bond Tribute Band, is van plan volgend jaar januari een eenmalig concert te geven met alle muziek uit Moonraker. Het is vooralsnog de enige kans om de soundtrack live én compleet te horen. Rechtentechnisch is het namelijk niet toegestaan het concert op te nemen en alsnog op cd uit te brengen.

Drie jaar geleden leek het bijna te gebeuren: de complete Moonraker-soundtrack voor het eerst op cd. Via Kickstarter werd binnen mum van tijd het beoogde bedrag van 25 duizend pond binnengeharkt om de opnamen te kunnen financieren. Eén kleinigheid werd echter over het hoofd gezien: het clearen van de rechten.

Hoe graag iedereen ook wilde, het is de initiatiefnemers uiteindelijk niet gelukt dit voor elkaar te krijgen, waardoor het project een dode mus bleek en vroegtijdig werd gecanceld.

Zonde. Doodzonde.

Met het initiatief van Q The Music Show lijkt er dan toch een pleister op de wonde te komen. Hoewel ik persoonlijk nog steeds liever een cd in handen zou hebben, krijgen we nu de kans eenmalig te genieten van een honderdkoppig orkest dat de muziek van Moonraker ten gehore brengt zoals we die nooit eerder hebben mogen ervaren. Mits er voor 6 mei genoeg kaarten worden verkocht.Het concert vindt, als het doorgaat, plaats op 26 januari 2019 in High Wycombe in Engeland. Kijk hier wat er van ons wordt verwacht. Voor meer informatie over Q The Music Show: klik.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures