Films en seriesFilms en series

donderdag 6 mei 2021

Frank McRae (77) uit ‘Licence to Kill’ overleden

De Amerikaanse acteur Frank McRae is eind april overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat meldt onder meer Variety. McRae speelde naast Timothy Dalton in Licence to Kill (1989) de rol van Sharkey, die samen met Bond achter de aanvallers van hun gezamenlijke vriend Felix Leiter aan gaat.


De bijna twee meter lange McRae begon zijn carrière als verdediger van het American footballteam van de Chicago Bears, alvorens begin jaren 70 een overstap te maken naar film en tv. In zijn bijna 40-jarige acteercarrière was hij te zien in diverse rollen van bankovervaller tot politiecommissaris.

Saddened to hear of the passing of FRANK McRae a gentle soul - I remember his sense of humor and joy while we filmed License to Kill ! Condolences to family and friends

— Robert Davi (@RobertJohnDavi) May 6, 2021

#RIP ~ I enjoyed working with #FrankMcRae in #LicenceToKill. He was likable with an affable personality. Whenever he was around, it was a good time. May Frank rest in peace knowing his life was purposeful.

— Grand L. Bush (@GrandLBush) May 6, 2021

Eind jaren 80 werd McRae gecast als Sharkey, het vismaatje van Felix Leiter (David Hedison). Samen met Bond en Felix is hij op weg naar het huwelijk van Felix als het drietal wordt gestopt door de DEA. Drugsbaron Sanchez bevindt zich op de Bahama’s, waarop Bond en Felix direct actie ondernemen door achter Sanchez aan te gaan. Aan Sharkey de ondankbare taak de bruid in te lichten dat de bruidegom iets later is.

Nadat Sanchez weet te ontsnappen en Felix aan een haai voert, zetten Bond en Sharkey de jacht in op de drugsbaas. Als het tweetal ontdekt dat DEA-agent Killifer Felix erin geluisd heeft voor 2 miljoen dollar, zet Sharkey Bond op het spoor van de Wavekrest, een schip op naam van Milton Krest, een marinebioloog die cocaïne smokkelt voor Sanchez. Wanneer Sharkey Bond aan boord helpt van de Wavekrest, wordt hij even later gepakt en gedood door Krests mannen. 

Naast Licence to Kill speelde McRae onder meer in Last Action Hero (1993) en in vier films met Sylvester Stallone, waaronder Rocky II (1979).

Frank McRae overleed op 29 april op 77-jarige leeftijd. Hij laat een zoon en drie kleinkinderen achter.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures