Films en seriesFilms en series

zaterdag 7 januari 2023

Rory Kinnear: ‘Koploper wordt nooit de nieuwe 007’

Als acteur uit de James Bond-films ben je altijd de pineut als je in een interview je nieuwe product komt aanprijzen. Hoe goed je ook je best doet in andere film-, tv- en theaterproducties — prima, doe je best, maar wij zijn geïnteresseerd in één ding: 007.

Koploper Aaron Taylor-Johnson / Rory Kinnear

Nu valt de eer te beurt aan Rory Kinnear, M’s rechterhand Bill Tanner sinds Quantum of Solace (2008). Met vier Bond-films achter zijn naam heeft de Britse acteur recht van spreken. In The One Show van gisteren wordt hem gevraagd naar de geruchten over Aaron Taylor-Johnson. Maar dat gaat ’m volgens Kinnear niet worden.

Rory Kinnear zegt altijd een beetje medelijden te hebben met de koplopers, de acteurs die in de media als nieuwe 007 naar voren worden geschoven, want zij krijgen de rol toch nooit, aldus de Tanner-acteur. Dat is volgens hem historisch zo bepaald.

Hoewel het goed nieuws is voor het merk ‘James Bond’ dat er druk wordt gespeculeerd – het toont immers aan dat Bond en degene die hem gaat spelen nog steeds relevant is – is het natuurlijk niet helemaal waar wat Kinnear beweert.

Je kunt er niet omheen dat met zes oud-James Bonds het merendeel van acterend Engelssprekenden in zestig jaar tijd géén James Bond is geworden. Wat dat betreft heeft Kinnear gelijk. Toch stonden in hun tijd Roger Moore, Timothy Dalton en Pierce Brosnan al langer op de nominatie voor de Bond-rol. Ook Daniel Craig is een halfjaar voordat hij officieel werd benoemd koploper geweest.

Het eerste interview met Taylor-Johnson zelf sinds hij als mogelijke Bond-kandidaat wordt genoemd, moet nog opduiken. Reken maar dat zijn sterrenstatus op dit moment alleen al vanwege het Bond-gerucht sky high is. De vraag is niet óf hij gevraagd wordt naar James Bond, maar wanneer. Hij gaat natuurlijk ontkennen of hult zich diplomatiek in stilzwijgen. Als ik hem was zou ik gewoon all in gaan: ‘Ja, ik ben de nieuwe James Bond, maar mondje dicht hoor...’ En door.

Lees hier meer over de ‘nieuwe impuls’ die de Bond-serie nodig heeft. En hier over de toekomst van M, Q, Moneypenny (en Tanner).

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures