Films en seriesFilms en series

woensdag 22 juni 2011

Leven Shirley Bassey verfilmd

Het leven van Shirley Bassey wordt verfilmd. Dat meldt de BBC vandaag. Wanneer de biopic gaat verschijnen en wie de hoofdrol gaat spelen, is nog niet bekend.

Het drama gaat over de armoedige jeugd van Bassey. De nu 74-jarige zangeres werd geboren in Cardiff als kind van een Britse moeder en een Nigeriaanse vader. De zangeres ging op 15-jarige leeftijd van school af om te gaan werken in een fabriek. Een jaar later kreeg ze haar eerste platencontract. Tot vandaag de dag treedt ze op voor volle zalen.

Op 17-jarige leeftijd kreeg Bassey haar eerste dochter, die de eerste negen jaar van haar leven werd opgevoed door de zus van Shirley. Toen bekend werd dat de zangeres de moeder was van het meisje, ontstond er een schandaal. Haar tweede dochter Samantha overleed in 1985 op 21-jarige leeftijd nadat ze verdronk in een rivier.
Shirley Bassey is met drie Bond-songs recordhouder onder de zangers. Met name de nummers Goldfinger en Diamonds Are Forever van John Barry maakte zij onsterfelijk. De derde song Moonraker, ook van Barry, is eveneens een juweel, al valt deze ballad niet bij iedereen in de smaak.

De biografische film past perfect in het nieuwe tv-seizoen van de BBC, dat als thema 'gemixte culturen in Groot-Brittanniƫ' heeft. De film over Shirley Bassey zal uiteindelijk te zien zijn op BBC 2.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures