Films en seriesFilms en series

zondag 20 mei 2012

Biografie Fleming verfilmd

Regisseur Duncan Jones (van onder andere Moon) gaat een film over Ian Fleming maken, dat meldt Variety. Het filmscript is gebaseerd op de biografie Ian Fleming: The Man Behind James Bond van Andrew Lycett uit 1995.

De opnames van de film moeten nog dit jaar beginnen. Grootste vraag voor Duncan: waar ligt de scheidingslijn tussen Fleming en zijn creatie 007? Fleming heeft de Tweede Wereldoorlog van nabij meegemaakt, heeft heldendaden verricht en hij heeft gezien waartoe een vijand in staat is. Na de oorlog is hij begonnen met het schrijven van fictie, maar waar hield 'Fleming' op en is 'Bond' begonnen?

Het leven van Ian Fleming is al een aantal malen eerder verfilmd: in 1989 werd hij gespeeld door Charles Dance (uit For You Eyes Only) in Goldeneye: The Secret Life of Ian Fleming. Jason Connery (de zoon van) portretteerde de auteur in Spymaker (1990) en Ben Daniels deed dat in 2005 voor Ian Fleming: Bondmaker.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures