Films en seriesFilms en series

donderdag 28 juni 2012

Paul Stassino uit Thunderball overleden

Op 82-jarige leeftijd is de Cypriotische acteur Paul Stassino overleden. Stassino speelde de dubbelrol van François Derval en Angelo Palazzi in de vierde Bond-film Thunderball (1965).


Palazzi duikt voor het eerst op in kuuroord Shrublands, waar hij als een soort mummie rondwaart. Er wordt gezegd dat deze 'Mr. Angelo' herstellende is van een ernstig verkeersongeluk, waarna plastische chirurgie is toegepast.


In werkelijkheid is hij geopereerd om een exacte kopie te worden van de NAVO-piloot François Derval, die tevens de broer is van Domino, de maîtresse van Emilio Largo. Als Derval wordt opgeroepen om een vlucht met nucleaire bommen uit te voeren, staat hij plots oog in oog met zijn evenbeeld.


Derval wordt vergast door zijn dubbelganger, en Palazzi neemt de plaats in van de NAVO-piloot. Het is allemaal het plan van Largo, de nummer twee van SPECTRE.

Als Palazzi in het vliegtuig de bemanning heeft vergast, landt hij met de bommenwerper in de Atlantische Oceaan nabij de Bahama's. In plaats van een vorstelijke beloning te krijgen voor zijn heldhaftige actie, snijdt Largo Palazzi's beademingsapparatuur door, waarna de dubbelganger een gruwelijke dood sterft.


Als Bond later het vliegtuig op de oceaanbodem ontdekt, en daarbij het lijkt van Palazzi, neemt hij het horloge en identificatieplaatje van de piloot mee. Het blijkt om eigendommen van Derval te gaan. Als hij Domino hiermee overtuigt dat haar broer vermoord is, besluit zij Bond te helpen en zich tegen Largo te keren.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures